Pas på din hund og kats tænder


Mange lider af tandsygdomme eller andre problemer i mundhulen

Tandrens

Tandrensning er ofte nødvendig fra tid til anden, hvis din hund eller kat producerer tandsten. Nogle af symptomerne på, at en tandrensning kan være tiltrængt er: tandsten, lugt fra munden og at dyret ikke vil spise.

Det kan være smertefuldt for din hund eller kat at gå rundt med tandkødsproblemer og kan løsne tænderne, så de bør fjernes. Desuden ved man også at tandsten kan øge risikoen for infektion på hjerte og lunger.

En tandrensning hos Østerbrogades Dyrlæger foregår i fuld narkose med gas, hvor hunden eller katten bliver intuberet (ilæggelse af plastiktube i luftrøret), for at undgå at patienten skal indånde bakterier, der frigøres under tandrensningen og kan sætte sig på luftvejene.

Tandsten fjernes med en ultralydsrenser, bagefter måler vi dybden af tandkødslommerne for at vurdere om der er fæstetab af tanden og om den/de eventuelt skal fjernes. Til slut bliver alle tænderne poleret med pimpsten for at efterlade tændernes overflade glatte og på den måde forhindre nye tandsten, i at blive dannet.På operationsdagen

Når din hund eller kat skal bedøves, skal den møde fastet. Det vil sige, at den gerne må have fået aftensmad dagen før, med fastes fra kl. 22. Patienten skal dog have adgang til vand og må meget gerne været luftet (altså hunde) en god tur, inden indlevering hos os.

Du afleverer dit kæledyr om morgenen klokken 9.00, derefter tandrenser vi om formiddagen, så dit kæledyr er tilstrækkelig frisk til at komme hjem, når du henter det om eftermiddagen.
 
Når du får udleveret dit kæledyr, er det smertebehandlet, hvis det er nødvendigt og eventuel fortsættelse af smertebehandlingen aftales ved udleveringen. Såfremt det er nødvendigt med antibiotikabehandling, vil vi også sætte behandlingen i gang og derefter aftale en eventuel viderehandling ved udleveringen.De efterfølgende dage

De første to dage kan dit kæledyr være mærket af narkosen, det kan sove lidt mere og skal i det hele taget have fred og ro og ikke udsættes for træk.

Hvis du på nogen måde bliver urolig eller har nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os.
 
Vi anbefaler, at du børster tænder på dit kæledyr hver dag for at bevare et sundt tandsæt eller benytter dig af de tandrensende tyggestænger, der er godkendt.Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.