Østerbrogades Dyrlæger behandler hjerte-lungeorm


Pas på mellemværten, sneglen

Hjerte-lungeorm er et fælles begreb for hundens hjerteorm (Angiostrongylus Vasorum) og lungeorm (Crenosoma Vulpis). Hjerte-lungeorm smitter ikke direkte fra hund til hund, men kræver en mellemvært i form af snegle.

Sneglen skal have været i kontakt med afføringen fra en hund smittet med hjerte-lungeorm. Herefter smitter sneglen nye hunde enten ved at de æder sneglen, eller slikker/spiser områder hvor sneglen har sat sit slimspor. Hjerteorm kan give alvorligt livstruende sygdom, hvorimod lungeorm sjældnere er livstruende. Både hjerte- og lungeorm behandles medicinsk.

Symptomerne på hjerte-lungeorm kan variere meget, men vi anbefaler, at du kontakter os, hvis din hund har vejrtrækningsproblemer, er utrivelig, har ændringer i adfærd eller har blødningsforstyrrelser.

Vi anbefaler at du minimum får tjekket din hund for hjerte-lungeorm én gang årligt. Har du en kat, som kommer ud, anbefaler vi ligeledes at tjekke denne for lungeorm minimum én gang årligt.Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.